Chocoladetaart met bramen

taartMmmmmmm heerlijk bij een kopje thee!

200 g zelfrijzendbakmeel

30 g cacaopoeder

200 g boter

200 g suiker

250 g extra pure chocolade in stukjes

250 ml sinaasappelsap

2 losgeklopte eieren

2 bakjes bramen

poedersuiker

verwarm de oven voor op180 graden. Meng het zelfrijzend bakmeel en de cacao in een beslagkom. Meng in een pan met een dikke bodem de boter, de suiker, chocoade en het sinaasappelsap en verwarm alles al roerend op zacht vuur tot de boter en de chocolade zijn gesmolten en het een dikke gladde saus is geworden. Schenk dit al roerend bij het meelmengsel. Voeg ook de eieren toe en roer alles tot een glad beslag.

Schenk de helft van het beslag in een (ingevette) taartvorm en verdeel de helft van de bramen erover. Schenk daar de rest van het beslag overheen en verdeel dan de rest van de bramen erover. Bak de taart in 40-45 minuten in de oven. De bovenkant wordt knapperig en kan hier en daar barsten, de binnenkant blijft smeuig. laat de taart gedeeltelijk afkoelen. Zet hem op de schaal en bestuif de taart met poedersuiker. Lekker met slagroom en/of een bolletje ijs en wat extra bramen.

Bron: reclamefolder Dekamarkt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s