Paula Perkins St Arnaud’s American recipe for an delicious homemade carrot cake with white frosting.
(Klik op de vertaalbutton om het recept in het Nederlands te lezen!)
Carrot Cake:
- 1 and 1/2 cups vegetable oil
- 2 cups sugar
- 4 eggs. 2 teaspoons baking powder
- 2 teaspoons baking soda
- 2 cups flour. 2 teaspoons cinnamon
- 1 teaspoon salt. 3 cups carrots, grated
- 1 cup pecans, chopped
Preheat oven to 350 degrees F (175 degrees C). Grease and flour a 9×13 inch pan.
In a large bowl, Cream oil and sugar; add eggs one at a time, beating well after each. Or until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean.
Sift dry ingredients and add alternately with the grated carrots and nuts.
Bake at 375 for 35-40 minutes in a well-oiled 9in. x 13in. pan. Let the cake cool completly!
Cream Cheese Frosting:
- One 8 ounce package of Cream Cheese, softened.
- One stick (or 1/2 cup) butter, softened.
- One 16 ounce box of powdered sugar. 2 teaspoons vanilla and 1 cup of pecans chopped.
Cream together and add nuts.
Bon appetit.
Na aanvragen voor een Nederlandse versie van bovenstaand recept plaats ik hierbij een Nederlands worteltjestaart recept van Jannesh wat ik tegen kwam op Smulweb.
Worteltjestaart
- 4 eieren
- 300gr (tarwe)bloem
- 250gr bruine basterdsuiker
- 185ml zonnebloemolie
- 400gr wortelen (ik weeg ze na t schrapen/ schillen)
- 55 gr gepelde walnoten
- 3 theelepels (1 zakje)bakpoeder
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 1/2 theelepel zout
Verwarm de oven voor en bak de taart op 180 graden.
voor de romige glazuurlaag:
- 180gr zachte boter
- 180gr roomkaas
- 3 druppels vanille-extract
- 250gr poedersuiker
Schil/schraap en rasp de worteltjes, pel en hak de walnoten en klop de eieren los. Afhankelijk of je van grof of fijn houd kun je de walnoten en wortels groter of fijner hakken.
De over voorverwarmen op 180 graden. De vorm insmeren met boter en met bloem bestuiven.
Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen.
Zeef de bloem met zout, kaneel, en bakpoeder er boven en mix dit met de eier-boter massa. Voeg daarna de (fijn geraspte) wortelen en (fijn gehakte) walnoten toe en meng alles nog even goed met de mixer.
Giet of spatel de massa in de taartvorm en bak ong. 1 uur, tot een houten prikker er weer schoon uitkomt.
Als de taart klaar is dan laten afkoelen, eerst in de vorm, later op een bord of schaal.
Het glazuur:
Meng eerst de zachte boter met de poedersuiker, tot deze massa een beetje stijf wordt en goed gemengd is, vervolgens roer je er de roomkaas en vanille extract door tot deze ook goed gemengd zijn en je een mooie romige massa hebt.
TIP: ipv vanille extract gebruik ik ook wel eens wat citroensap of citroenzuur als ik een wat minder zoete glazuur wil. Daarnaast zijn er veel mensen die meer of minder roomkaas smaak lekker vinden; dus gebruik niet alle suiker en roomkaas ineens maar begin met de helft of 3/4 en proef of en wanneer je het het lekkerst vindt. Met deze hoeveelheden maak je ruim voldoende glazuur voor een dikke laag; dus als je daar niet van houdt kun je het recept voor glazuur ook halveren.
Zodra de taart is afgekoeld verdeel je het glazuur eroverheen.
Eet smakelijk!
Kijk, dit zijn lekkere dingen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ja he past ook wel goed bij dit weer 🙂
LikeLike
Ke hem van Engeland is echt lekker.
Kent iedereen de Amerikaanse/Engelse gewichten?
LikeGeliked door 1 persoon
Waarschijnlijk niet Corrie ik zal een Nederlandse variant van dit recept bij plaatsen 🙂
LikeLike
Of gewoon de omrekening neer nederlandse gewichten.
Heb het zo voor je op papier staan hoor.
LikeGeliked door 1 persoon
Bedankt voor het aanbod Corrie ik hou het voor een volgende keer in gedachten!
LikeLike